Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Macron a cerut Iranului să nu mai sprijine Rusia în conflictul din Ucraina

© Sputnik / Rodion ProcaЭмануэль Макрон
Эмануэль Макрон  - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2023
Abonare
AFP: Macron a cerut Iranului să nu mai sprijine Rusia în conflictul din Ucraina
CHIȘINĂU, 11 iun - Sputnik. Președintele francez Emmanuel Macron, sâmbătă, în timpul unei conversații telefonice cu președintele iranian Ebrahim Raisi, a cerut Teheranului să înceteze imediat sprijinirea Rusiei în conflictul din Ucraina, a informat Agence France-Presse,făcând trimitere la comunicatul emis de Palatul Elysee.
În cadrul conversației, liderul francez „a avertizat asupra consecințelor grave în sferele umanitare și de securitate din cauza furnizării Iranului de drone către Rusia” și a cerut Teheranului să înceteze imediat să ofere sprijin Rusiei, scrie presa.
Anterior, șeful adjunct al personalului pentru afaceri politice al președintelui iranian, Mohammad Jamshidi, a declarat că președintele iranian Ebrahim Raisi a purtat conversații telefonice cu omologul său francez Emmanuel Macron sâmbătă, părțile au discutat despre dezvoltarea relațiilor dintre Paris și Teheran, conversația a durat 1,5 ore .
Țările occidentale au susținut în mod repetat că Iranul furnizează Rusiei drone, Moscova și Teheranul au negat toate acuzațiile. După cum a remarcat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, acest subiect a fost aruncat în mod artificial în mass-media americană. În plus, Ucraina nu a prezentat niciun document care să confirme originea iraniană a dronelor.
Fluxul de știri
0