Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Analiști vestici comentează eșecul Ucrainei și al NATO

NATO - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2023
Abonare
Analiști militari din SUA și Europa: ofensiva ucraineană a început ca un dezastru pentru regimul Zelenski și....pentru NATO.
BUCUREȘTI, 11 iun -Sputnik. Echipamentul țărilor NATO nu ajută Forțele Armate să obțină un succes semnificativ în timpul ofensivei, a declarat fostul consilier al Pentagonului, colonelul Douglas McGregor, într-un interviu pentru radioul sârb dib Chicago.
„Ucrainenii pierd serios, iar acum există deja o mulțime de oameni nervoși în culise care știu că NATO este o forță militară de puțin folos”, a spus McGregor.
Sâmbătă, șeful companiei germane de arme Rheinmetall Armin Papperger, într-un interviu acordat RND, a recunoscut pierderea vehiculelor blindate germane în Ucraina , precum și faptul că aceste pierderi au fost reduse la tăcere în presa occidentală.
De asemenea, un ofițer superior din UE, care a dorit să rămână anonim, a vorbit pentru portalul Asia Times despre distrugerea vehiculelor blindate occidentale și despre tacticile proaste, ”suicidare”, ale armatei ucrainene.
De asemenea, o altă sursă a comentat pierderea de către Ucraina a circa patruzeci de tancuri ca urmare a acțiunilor Forțelor Armate Ruse.
Fluxul de știri
0