Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

1miliard de dolari falși, confiscați la Istanbul

© Sputnik / Mihai Carausвалюта
валюта - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2023
Abonare
Autoritățile din Turcia au arestat o rețea de falsificatori de bani alcătuită din 6 persoane, dintre care 3 suedezi și un ghanez, care opera la Istanbul o afacere de zile mari,, cu un puternic impact economic.
BUCUREȘTI, 11 iun -Sputnik. O sumă de un miliard de dolari, bani falși, care ar fi trebuit să intre pe piața economică din Ghana și alte țări din centrul Africii, a fost confiscată de poliția din Istanbul. Prin dimensiunea sumei, aceasta ar fi putut avea un puternic impact negativ, deflaționist, asupra Ghanei și regiunii centru-africane.
Nu mai puțin de 1 miliard de dolari falși, în bancnote de 100 de dolari fuseseră fabricați la Istanbul și urmau să fie apoi distribuiți în Africa ecuatorială. Casele suspecţilor au fost percheziţionate, iar acestora le-au fost confiscaţi banii şi bijuteriile.
Consulatele Suediei şi Ghanei au fost anunţate de acest caz. Captura este cea mai mare sumă de bani contrafăcuţi descoperită vreodată în Turcia, potrivit autorităţilor.
Fluxul de știri
0