Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Uniunea Europeană - un uriaș cu picioare de lut

© AP Photo / Yves LoggheDrapele UE în fața sediului Comisiei Europene
Drapele UE în fața sediului Comisiei Europene - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2023
Abonare
Mai mulți analiști consideră că această insituție paneuropeană ridică tot mai multe semne de întrebare în ce privește supravețuirea ei în viitor.
CHIȘINĂU, 10 iun - Sputnik. Datoria publică a Uniunii Europene a fost de 84% din PIB în anul 2022, iar eficiența economică a UE este tot mai serios pusă în discuție în contextul în care majoritatea statelor din Uniune nu mai pot vedea în măsurile Bruxellesului un vector de stabilitate, ci un vector de plafonare sau chiar de destabilizare.
Politica externă a UE a sabotat securitatea energetică, dezvoltarea economică și bunele relații ale statelor europene membre ale Uniunii, cu bună parte din lume și, în ciuda iluziilor, a dus la o tot mai puternică subordonare și dependență față de SUA.
Celebrele fonduri europene, fie fonduri structurale, fie fonduri PNRR sunt de multe ori mai costisitoare și mai periculoase pentru dezvoltarea economică pe termen lung, decât absența lor.
Întrebarea, spun tot mai mulți specialiști, nu este dacă Uniunea Europeană va colapsa, ci când o va face?
Fluxul de știri
0