Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cote pentru imigranți în UE

© AFP 2024 / MAHMUD TURKIAMuncitori migranți din Africa
Muncitori migranți din Africa - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2023
Abonare
UE a votat discret, la pachet cu măsuri care înăspresc condițiile privind dreptul la azil, redistribuirea imigranților pe baza unor cote ale statelor membre. România a votat pentru cote.
BUCUREȘTI, 10 iun -Sputnik. Polonia a reacționat după ce, joi, la reuniunea JAI, miniștrii de Interne din statele UE au votat un acordat prin care se înăspresc regulile cu privire la dreptul de azil, dar, care, în subsidiar, prevede și cote de refugiați.
Premierul polonez Mateusz Morawiecki a spus că Polonia nu va accepta ideea de a redistribuire a migranților între statele UE.
Pentru a ajuta ţări din prima linie, precum Italia, acordul prevede că statele UE vor trebui să preia un anumit număr de migranţi din statele membre aflate sub presiune migratorie, sau să plătească o contribuţie financiară de circa 20.000 de euro pentru fiecare migrant refuzat, contribuţie descrisă de ministrul polonez de interne Bartosz Grodecki ca fiind de fapt o „amendă”.
Prin urmare, Polonia şi Ungaria au votat împotriva acestui acord, iar Bulgaria, Lituania, Malta şi Slovacia s-au abţinut, dar textul a fost adoptat prin majoritate calificată.
Fluxul de știri
0