România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Ambasador român acuzat de rasism

© Sputnik / OsmatescoПресс-конференция главы МИД Румынии Богдана Ауреску и главы МИДЕИ Молдовы Нику Попеску
Пресс-конференция главы МИД Румынии Богдана Ауреску и главы МИДЕИ Молдовы Нику Попеску - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2023
Abonare
Atât poate diplomația românească de astăzi: să slujească servil interesele Occidentului colectiv și să se comporte rasist și arogant cu cei care nu îi sunt ”șefi”.
BUCUREȘTI, 10 iun -Sputnik. Ambasadorul României în Kenya se găsește în plin scandal diplomatic, după ce ar fi comparat pe africani cu...maimuțele.
MAE a decis retragerea imediată a lui Dragoș Viorel Țigău din postul diplomatic.
Incidentul ar fi avut loc în 26 aprilie, în timpul discuțiilor cu grupul de diplomați din Europa de Est, unde ambasadorul s-ar fi referit la grupul african spunând: „Grupul african ni s-a alăturat”, după ce a observat o maimuță neagră în apropiere.
Redăm mai jos comunicatul Ministerului Afacerilor Externe:

”În legătură cu informațiile privind remarca ambasadorului României în Republica Kenya în timpul unei reuniuni de lucru, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) face următoarele precizări:

Având în vedere situația creată de conduita ambasadorului României în Republica Kenya, ministrul afacerilor externe a demarat deja procedura de rechemare de la post a ambasadorului.

De asemenea, de îndată ce conducerea MAE a aflat despre incident în seara zilei de 8 iunie 2023, ministrul afacerilor externe a dispus ca ambasadorul român în Republica Kenya să se deplaseze în regim de urgență în țară, iar Corpul de Control și Evaluare Diplomatică (CCED) al MAE să declanșeze imediat procedurile necesare aferente, inclusiv pentru stabilirea măsurilor interne ale MAE care se impun în situația dată.”

Fluxul de știri
0