Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ungaria pune la punct Ucraina

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaMaďarský premiér Viktor Orbán
Maďarský premiér Viktor Orbán - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Budapesta a transmis că este inacceptabil și șocant că Ucraina atacă securitatea energetică a Ungariei, vrea să pună în pericol aprovizionarea cu energie a poporului maghiar
BUCUREŞTI, 9 iun - Sputnik. Ungaria consideră dorința Ucrainei de a preveni construirea de noi unități energetice ale centralei nucleare de la Paks ca un atac la suveranitatea și securitatea sa energetică, a declarat Tamas Menzer, secretar de stat al Ministerului de Externe pentru Relații Bilaterale al Ungariei.
Așa a reacționat el la apelul primului ministru al Ucrainei Denys Shmyhal către Comisia Europeană de a bloca continuarea construcției la Paks.
„Paks-2” este principala condiție pentru menținerea securității energetice a țării și programul de reducere a costurilor cu utilitățile. Aprovizionarea cu energie este o competență națională, adică o chestiune de suveranitate. Oricine atacă securitatea noastră energetică atacă suveranitatea noastră”, a scris Menzer.
El a atras atenția asupra faptului că Ucraina, aspirând să devină membră a NATO și a Uniunii Europene, atacă securitatea energetică a unuia dintre membrii acestor asociații.
„Este inacceptabil și șocant că Ucraina atacă securitatea energetică a Ungariei, vrea să pună în pericol aprovizionarea cu energie a poporului maghiar, în timp ce Ungaria desfășoară cea mai mare acțiune umanitară din istoria sa, noi ajutăm Ucraina cu toate mijloacele umanitare posibile, am găzduit deja mai mult de un milion de oameni”, a adăugat Menzer.
Fluxul de știri
0