Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina - victima propriei sale contraofensive

© AP Photo / LibkosУкраинские военные готовят баррикады в Артемовске (Бахмуте)"
Украинские военные готовят баррикады в Артемовске (Бахмуте) - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2023
Abonare
O contraofensivă de pe urma căreia Ucraina are numai de pierdut- aceasta pare să fie concluzia unei analize făcute de politologi americani, citând surse din administrația Biden.
BUCUREȘTI, 9 iun -Sputnik. Susținerea SUA pentru regimul de la Kiev va fi puternic influențată de rezultatele ofensivei ucrainene, spune un articol al prestigioasei reviste de analiză politică, Politico.
Oficiali de rang înalt ai administrației americane citați de Politico, consideră că asistența americană viitoare acordată Ucrainei depind în mod direct de cât de reușită va fi viitoarea contraofensivă ucraineană.
Dacă această ofensivă stagnează sau eșuează, ajutorul militar și economic acordat Ucrainei se va reduce probabil sensibil, iar apelurile pentru o soluție diplomatică rapidă vor deveni tot mai puternice, arată publicația, care a discutat cu cinci înalți oficiali ai administrației Biden.
Într-un material anterior, aceeași publicație a relatat că Casa Albă ia în considerare un scenariu din ce în ce mai probabil în care conflictul ruso-ucrainean ar putea fi înghețat timp de mulți ani sau chiar decenii, iar Ucraina este împărțită în două părți, conform „opțiunii coreene” .
Fluxul de știri
0