Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Trump pus sub acuzare

© AFP 2024 / ANDY JACOBSOHNDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2023
Abonare
Donald Trump a fost inculpat în dosarul arhivelor Casei Albe. Anunțul a fost făcut chiar de fostul președinte american.
BUCUREȘTI, 9 iun -Sputnik. Donald Trump după ce a fost primul președinte din istoria SUA ce a fost pus sub acuzare, acum „recidivează” și devine primul președinte al SUA cu două dosare penale. Fostul președinte a fost pus sub acuzare într-un nou dosar, de data acesta unul care ține de jurisdicția federală.
Acesta este acuzat că a luat cutii întregi de documente, unele dintre ele confidenţiale, când a părăsit Casa Albă.
„Corupta administraţie Biden mi-a informat avocaţii că am fost inculpat, probabil în dosarul fals al cutiilor”, a scris el pe reţeaua sa de socializare Truth Social. Trump a precizat că a fost convocat marţi la tribunalul federal din Miami pentru a doua punere sub acuzare după cea din martie privind cumpărarea tăcerii unei actriţe de filme porno, în 2016.
Va fi acesta sfârșitul carierei sale politice? Sau un impuls pentru o nouă victorie, o victorie tot de cartea recordurilor americane: primul președinte al SUA care ar fi reales după o întrerupere de 4 ani față de primul mandat.
Fluxul de știri
0