Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia va începe pe 7-8 iulie desfășurării armamentelor pe teritoriul Belarusului

© Sputnik / Павел Бедняков / Accesați arhiva multimediaPreședintele Vladimir Putin la întâlnirea cu omologul său belarus, Aleksandr Lukașenko
Președintele Vladimir Putin la întâlnirea cu omologul său belarus, Aleksandr Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2023
Președintele Vladimir Putin la întâlnirea cu omologul său belarus, Aleksandr Lukașenko
Abonare
Putin: după data de 7-8 iulie, Rusia va începe desfășurarea armamentelor nucleare pe teritoriul Belarusului.
CHIȘINĂU, 9 iun – Sputnik. Rusia va începe după data de 7-8 iulie desfășurarea armamentelor pe teritoriul Belarusului, a declarat președintele Vladimir Putin la întâlnirea cu omologul său belarus, Aleksandr Lukașenko.
”În general, situația este stabilă, aș spune chiar bună. Noi interacționăm în această sferă. În cele mai sensibile aspecte asupra cărora ne-am înțeles, totul decurge conform planului - în perioada 7-8 iulie se încheie pregătirea armamentelor respective. Și vom începe imediat acțiunile legate de desfășurarea respectivelor tipuri de armamente pe teritoriul dumneavoastră. Totul decurge conform planului, totul este stabil”, a menționat el.
Liderii celor două țări au abordat și chestiunea cooperării în sfera economică.
Potrivit lui Lukașenko, Rusia și Belarus au aspectei nesoluționate în sfera economică, dar ele „nu constituie probleme”.
El a comunicat de asemenea că Moscova și Minskul intenționează să gândească un plan de acțiuni în condițiile de presiune externă, la care ar putea să se alăture în viitor alte țări din spațiul post-sovietic.
"Să sperăm că sancțiunile vor fi anulate, nici nu are rost să vorbim despre asta. Trebuie să ne bizuim pe forțele noastre și pe noi înșine. Dacă vom dezvolta un astfel de plan de acțiuni, atunci partenerii noștri se vor implica cu siguranță, sunt sigur de asta – și Kazahstanul în cadrul UEEA, și Uzbekistanul. Vom crea condiții atractive", a subliniat liderul belarus.
Președintele Rusiei, la rândul său, a precizat că structura relațiilor economice dintre cele două state se schimbă în bine, „se pune accent nu doar pe domeniile tradiționale de cooperare, ci și pe domeniile de înaltă tehnologie”.
În martie, Putin a declarat că Moscova și Minskul au convenit să desfășoare arme nucleare tactice în Belarus. După cum a explicat șeful statului rus, drept motiv pentru un astfel de pas a servit declarația Marii Britanii cu privire la livrarea munițiilor cu uraniu sărăcit către Ucraina. El a menționat că acest lucru nu încalcă obligațiile internaționale, deoarece Rusia nu își transmite arsenalul statului vecin, ci „face ceea ce SUA au făcut de decenii”.
În afară de aceasta, Forțelor Armate ale Belarusului le-au fost furnizat complexul operațional-tactic ”Iskander-M”, capabil să utilizeze rachete nucleare.
Fluxul de știri
0