Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Iarna viitoare este departe de a fi uşoară pentru UE

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaЦентрально-европейский газовый хаб в Баумгартене
Центрально-европейский газовый хаб в Баумгартене - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2023
Abonare
Iarna care vine se anunță dificilă pentru Europa, tot mai dependentă de gazele naturale lichefiate (GNL) de pe piețele externe, de condițiile climatice și de producția internă de energie electrică din statele UE.
BUCUREŞTI, 9 iun -Sputnik. Cel puțin trei provocări există în iarna următoare pentru piața de energie din Uniunea Europeană, Bruxelles-ul și guvernele statelor membre fiind într-o situație mai departe complicată în ceea ce privește securitatea energetică.
Prima provocare vizează exporturile de GNL din ....China. Căci Uniunea Europeană, dorind să nu mai fie dependentă energetic de Rusia a devenit dependentă energetic de China.
De China depinde completarea exporturilor de GNL pe care UE le face la preț ridicat din Statele Unite. Însă China este departe de a se fi pronunţat într-un sens clar pe această problemă.
O a doua provocare va fi cea climatică: dacă iarna va fi grea, consumul de gaze va creşte şi penuria va deveni o posibilitate. În sfârşit, a treia provocare va fi obsesia UE pentru „energie verde”, care a redus considerabil capacitatea statelor membre de a mai produce curent electric.
Dependenţa de producţia de energie nucleară a Franţei, ţara din UE cu cele mai multe centrale nucleare, devine una tot mai mare.
Fluxul de știri
0