Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Felicitări, dragi demnitari moldoveni! Salariile aproape că vă sunt majorate!

© Sputnik / OsmatescoDorin Recean
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2023
Dorin Recean
Abonare
Premierul Dorin Recean a venit astăzi în fața deputaților cu inițiativa de rectificare a bugetului de stat pentru alocarea resurselor necesare privind majorarea salariilor pentru demnitarii din Guvern
CHIȘINĂU, 9 iun - Sputnik. Deputații au votat în prima lectură modificările la legea sistemului unitar de salarizare în sectorul bugetar, astfel demnitarii vor ridica salarii mai mari.
Miniștrii vor primi lunar 50 de mii de lei, aproape de două ori mai mult ca în prezent, aceasta fiind a doua majorare a lefurilor lor din acest an.
Potrivit proiectului Ministerului Finanțelor, salariile demnitarilor vor fi calculate, începând cu 1 iunie, în baza unei valori de referință de 3 mii de lei față de 1 900 de lei cât este în prezent.
Excepție fac prim-viceprim-miniștrii, viceprim-miniștrii, miniștrii, agentul guvernamental și secretarul general al Guvernului care vor fi remunerați în baza unei valori de referință de 3 600 de lei.
Fluxul de știri
0