România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Dorel Vișan critică societatea actuală

© SputnikBucurești
București - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Actorul Dorel Vișan spune că o societate trebuie să se ocupe de educație, cultură, istorie și atunci este o societate sănătoasă, dar, din păcate, aceasta este o lume bolnavă
Bruxelles, 9 iun – Sputnik. Marele actor român Dorel Vișan spune că societatea actuală nu mai este sănătoasă, pentru că nu se preocupă de cultură, educație sau istorie. Dimpotrivă, este o „ lume a dorințelor deșarte, a lăcomiei și a rătăcirii”.
„O societate trebuie să se ocupe de sănătate, educație, cultură, istorie. Atunci este o societate sănătoasă, dar, din păcate, trăim într-o lume bolnavă! O lume a dorințelor deșarte, a lăcomiei și a rătăcirii. Noi am încălcat regulile pe care Creatorul le-a lăsat pentru armonia Universului”, a spus Dorel Vișan în cadrul unui interviu acordat lui Ovidiu Ioanițoaia.
Marele actor afirmă că în România, cultura este la pământ.
„Un teatru național trebuie să transmită mesaje de bine, de adevăr și de frumos. Trebuie să fie un repertoriu adaptat la un plan național de culturalizare. Nu așa că e teatru și facem ce ne dă prin cap. Asta e o problemă a ministrului culturii. Cultura națională este la pământ! Sunt elevi care nu știu cine a fost Eminescu. Îl confundă cu un jucător de fotbal. Nu se poate!” a mai spus actorul de 85 de ani.
Fluxul de știri
0