Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Stoltenberg chemat la Casa Albă

© AFP 2024 / THIERRY CHARLIERNATO Secretary-General Jens Stoltenberg delivers a press conference after a NATO defence ministers' meeting at the NATO headquarters in Brussels on October 27, 2016
NATO Secretary-General Jens Stoltenberg delivers a press conference after a NATO defence ministers' meeting at the NATO headquarters in Brussels on October 27, 2016 - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2023
Abonare
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a fost convocat la Washington de președintele SUA, Joe Biden, liderul de facto al alianței nord-atlantice.
BUCUREȘTI, 8 iun -Sputnik. Stoltenberg a fost convocat, pentru 12 iunie, la Washington pentru pregătirea summit-ului alianței subordonate intereselor SUA, care va avea loc în iulie, la Vilnius dar şi de a discuta despre sprijinul acordat Ucrainei.
Mandatul lui Stoltenberg la secretariatul general al NATO se va încheia în luna octombrie și se poartă deja discuții aprinse la nivelul cancelariilor din statele membre cu privire la posibilul succesor. Stoltenberg a refuzat posibilitatea unei noi prelungiri a mandatului său.
„Secretarul a avut o activitate remarcabilă (…) într-un moment critic” al istoriei, a salutat purtătoarea de cuvânt, Karine Jean-Pierre, iar Casa Albă este „foarte foarte recunoscătoare pentru leadership-ul” acestuia la NATO.
Liderii ţărilor membre NATO urmează să se întâlnească în capitala lituaniană pe 11 şi 12 iulie, relatează Agerpres.
Fluxul de știri
0