Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Polonia vrea să bage Ucraina și Moldova în UE în 2025

© Sputnik / Evghenii PanasencoPreședintele Poloniei, Andrzej Duda
Președintele Poloniei, Andrzej Duda - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2023
Președintele Poloniei, Andrzej Duda
Abonare
Poloniei are ambiții mari: sub președinția poloneză a Consiliului UE, care va avea loc în anul 2025, vrea să vadă aderarea Ucrainei, Moldovei și Balcanilor de Vest la Uniune. Asta, desigur, în paralel cu subordonarea UE intereselor SUA.
BUCUREȘTI, 8 iun -Sputnik. Unul dintre obiectivele Președinției poloneze a Uniunii Europene în 2025 va fi aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova, a declarat președintele Poloniei, Andrzej Duda, citat de agenția Rador.
Președintele polonez a punctat trei obiective principale ale președinției Poloniei. „Prima este aprofundarea cooperării transatlantice și consolidarea relațiilor dintre Uniunea Europeană și Statele Unite. Al doilea obiectiv este extinderea în continuare a comunității pentru a include Ucraina, Moldova și Balcanii de Vest, iar în viitor și alte țări care aspiră să i se alăture. Al treilea obiectiv va fi consolidarea securității energetice a Europei. Acestea sunt sarcini ambițioase”, a declarat Andrzej Duda, citat de presa poloneză.
Președintele polonez a reamintit că, în urmă cu exact 20 de ani, a avut loc un referendum privind aderarea Poloniei la Uniunea Europeană.
„Pe 7 și 8 iunie 2003, polonezii au luat o decizie istorică. Ei au votat în majoritate covârșitoare pentru aderarea la UE și, astfel, au confirmat apartenența Poloniei la lumea occidentală”, a spus el.
Polonia va deține președinția Uniunii Europene în prima jumătate a anului 2025 împreună cu Danemarca și Cipru.
Desigur, întrebarea căreia președintele Duda nu îi poate răspunde este: ce va mai fi din Uniunea Europeană în anul 2025?
Fluxul de știri
0