Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova a acuzat Moldova de duplicitate în chestiunea CSI

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2023
Abonare
Reprezentantul Ministerului rus de Externe Zaharova: Moldova vrea să se despartă de CSI, fără a renunța însă la preferințe.
CHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik. Linia autorităților moldovenești este duplicitară - vorbesc despre dorința de a renunța la cooperarea cu CSI, fără a se grăbi totodată să renunțe la avantajele social-economice pe care le oferă participarea la Comunitate, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova.
"Linia autorităților moldovenești este mai degrabă duplicitară. Dând de înțeles că doresc să se despartă de CSI, acestea nu se grăbesc totuși să renunțe la avantajele social-economice oferite de participarea la Comunitate", a spus Zaharova miercuri în cadrul unui briefing.
Ea a precizat că este vorba de regimul fără vize, zona de liber schimb, preferințele de muncă și sociale pentru imigranții de muncă.
Zaharova a menționat totodată că Rusia nu se amestecă în afacerile interne ale Moldovei, spre deosebire de Occidentul colectiv.
„Rusia nu se amestecă în afacerile interne ale Moldovei, spre deosebire de Occidentul colectiv, nu cere nimic, nu propune să fie schimbat nimic, să fie rescris, nu pune niciun fel de condiții. Pur și simplu respectă toate acele acorduri care există, dezvoltă relațiile acolo unde acestea nu au fost încă blocate de Sandu și echipa ei. Și apoi urmărește pur și simplu, din păcate, cum oamenii care au ajuns la putere la Chișinău cu sloganuri complet diferite își distrug propria țară”, a mai declarat Zaharova.
Ea și-a exprimat speranța că „Chișinăul oficial va da dovadă de bun simț și va renunța la politica ce scindează societatea moldovenească”.
Fluxul de știri
0