Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Vucic: Serbia nu va da arme direct Ucrainei

© Sputnik / StringerАлександр Вучич
Александр Вучич - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2023
Abonare
Președintele sârb nu se opune ca armamentul și muniția produse în Serbia să fie revândute în Ucraina, deși Serbia nu se alătură sancțiunilor împotriva Federației Ruse.
BUCUREȘTI, 7 iun -Sputnik. Deși Serbia își menține deplina neutralitate în ceea ce privește conflictul din Ucraina și, în ciuda presiunilor puternice ale Occidentului colectiv, refuză să se alăture politicilor de sancțiuni contra Federației Ruse, președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat că nu se opune ca țara sa să vândă muniție intermediarilor care o trimit în Ucraina.
„Este posibil ca acest lucru să se întâmple? Nu am nicio îndoială că s-ar putea întâmpla. Care este alternativa pentru noi? Să nu o producem (muniție – n.r.)? Să nu o vindem?” a declarat Vučić, intervievat de The Times.
Răspunzând la întrebarea dacă deschiderea cu privire la exporturile de muniție a fost o mișcare deliberată menită să obțină aprobarea capitalelor occidentale, Vučić a declarat că Serbia încearcă să acționeze „neutru”.
„Dar eu nu sunt un prost. Sunt conștient de faptul că unele dintre arme ar putea ajunge în Ucraina”, a mai spus președintele sârb.
Fluxul de știri
0