România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

VIDEO:Tehnica NATO se duce la fund - la propriu

© DANIEL MIHAILESCUРумынские солдаты с бронемашинами "Пиранья"
Румынские солдаты с бронемашинами Пиранья  - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un vehicul blindat Piranha s-a scufundat în Dunăre, în timpul celui mai mare exercițiu NATO organizat, zilele acestea, în România. Incidentul a avut loc sâmbătă, pe brațul Borcea, însă a fost făcut public abia azi.
BUCUREȘTI, 7 iun -Sputnik. Exercițiile militare organizate de NATO în Dobrogea nu au fost încununate de mari reușite. Un transportor blindat amfibie, de tip Piranha, achiziționat de statul român la un preț de aproximativ 3,3 milioane de euro, s-a dus la fund în timp ce încerca să treacă Dunărea.
Evenimentul s-a soldat cu scufundarea și recuperarea ulterioară a unui transportor blindat. Niciun membru al echipajului nu a fost rănit în urma acestui eveniment, potrivit ministerului.
Transportorul s-a scufundat la o distanță de aproximativ 15 m față de mal, la o adâncime de aproximativ 8 m. Duminică, mașina de luptă a fost recuperată cu ajutorul unor echipamente de intervenție și evacuare din dotarea structurilor de sprijin logistic și a fost dusă la o bază de reparații a Statului Major al Forțelor Terestre.
Se fac cercetări care să stabilească dacă a fost o eroare umană sau o defecțiune tehnică. Între timp, forțele aliate își continuă exercițiile. Sute de militari care se antrenează la Capu Midia au folosit sistemele de rachete HIMARS.
Exercițiul la care participă aproximativ 10 mii de militari din 13 țări se va încheia pe 9 iunie.
Fluxul de știri
0