Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAE rus a spus care este condiția reluării negocierilor ruso-ucrainene

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2023
Abonare
Ministerul de Externe al Rusiei: reluarea negocierilor între Rusia și Ucraina depinde de disponibilitatea Kievului și a curatorilor acestuia.
CHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik. Rusia nu trebuie îndemnată la negocieri cu Ucraina, deoarece Moscova nu le-a blocat niciodată, totul depinde de disponibilitatea Kievului și a Occidentului de a discuta „noile realități geopolitice”, a declarat la un briefing reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei Maria Zaharova.
”În chestiunile ce țin de reglementarea crizei ucrainene, este important de înțeleges că Rusia nu trebuie îndemnată la negocieri, deoarece ea nu le-a blocat niciodată. Astăzi, reluarea procesului de negocieri care a fost întrerupt de către regimul de la Kiev depinde exclusiv de disponibilitatea autorităților ucrainene și a curatorilor lor occidentali - poate chiar de a curatorilor occidentali în primul rând - de a discuta serios noile realități geopolitice", a spus ea în cadrul briefingului.
Potrivit acesteia, Moscova nu vede deocamdată o astfel de disponibilitate.
Fluxul de știri
0