Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia va convoca Consiliul de Securitate ONU din cauza distrugerii CHE Kahovka

© Sputnik / Caraus MihaiDrapel
Drapel - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2023
Abonare
Nebenzea a declarat că Rusia va convoca o ședință a Consiliului de Securitate al ONU din cauza situației excepționale de la hidrocentrala Kahovka.
CHIȘINĂU, 6 iun – Sputnik. Rusia va convoca ședința Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu distrugerea Centralei Hidroelectrice Kahovka, a declarat Vasili Nebenzea, reprezentant permanent în cadrul organizaţiei mondiale.
"Vom convoca. Urgent. Nu știu vremea exactă", a spus el, răspunzând la întrebarea dacă delegația rusă are astfel de planuri.
Reprezentantul permanent a comentat și acuzațiile la adresa Rusiei, cum că aceasta ar fi organizat explozia.
"Pot fi ei sănătoși psihic? Oare noi am putea întreprinde diversiunea la centrala hidroelectrică, dacă inundațiile au loc pe teritoriul controlat de Rusia?" s-a întrebat el.
Noaptea trecută, bombardamentele armatei ucrainene au distrus partea superioară a hidrocentralei Kahovka. Atacul a fost întreprins, cel mai probabil, cu ajutorul MLRS „Olha”. Potrivit șeful districtului Nova Kahovka, Vladimir Leontiev, au fost distruse supapele de pe baraj, dar însuși barajul nu a fost deteriorat.
Are loc scurgerea necontrolată a apei. În Nova Kahovka aceasta s-a ridicat cu zece metri, poate ajunge la maximum 12. Trei sate din regiune au fost complet inundate. Are loc evacuarea populației.
Fluxul de știri
0