Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia planifică o extindere majoră a căilor ferate de mare viteză

© Sputnik / Mihai CarausCalea ferată Română
Calea ferată Română - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2023
Abonare
Noile rute feroviare vor reduce substanțial timpul de călătorie între capitală și mai multe orașe importante din Rusia.
BUCUREŞTI, 6 iun – Sputnik.Căile ferate rusești (RZD) vor continua să dezvolte sistemul feroviar de mare viteză al țării și intenționează să construiască trei linii noi majore în viitorul apropiat, a dezvăluit șeful Căilor ferate, Oleg Belozerov, potrivit RT.
Potrivit lui Belozerov, pe termen scurt, compania intenționează să construiască noi rute care vor conecta Moscova cu Sankt Petersburg, Kazan și Rostov-on-Don.
„Acum suntem în ultima etapă a discuțiilor. Prim-ministrul este pregătit să organizeze o întâlnire. Construcția va fi finanțată printr-un parteneriat public-privat”, a spus Belozerov într-un interviu pentru canalul TV Kultura.
Căile ferate de mare viteză permit trenurilor să circule cu o viteză semnificativ mai rapidă (la 200-400 km/h) decât pe calea ferată tradițională.
Căile ferate rusești operează în prezent trenuri de mare viteză, numite „Sapsan”, între Moscova și Sankt Petersburg, cu o viteză maximă de 250 de kilometri pe oră. În prezent, călătoria durează mai puțin de patru ore, dar noul traseu va reduce timpul de călătorie la jumătate, potrivit lui Belozerov.
Există de mult timp planuri pentru o nouă cale ferată de mare viteză între Moscova și Kazan, care este al cincilea oraș ca mărime al Rusiei și capitala Tatarstanului. Călătoria lungă de 770 de kilometri ar putea fi redusă semnificativ de la cele 12 ore curente la doar trei ore și jumătate.
China și-a exprimat anterior interesul pentru finanțarea proiectului rusesc, deoarece consideră ruta Moscova-Kazan nu numai o investiție, ci și o modalitate de a stimula legăturile, precum și comerțul dintre cele două țări.
Călătoria cu trenul dintre Moscova și Rostov-on-Don în sudul Rusiei durează în prezent aproximativ 15 ore.
Fluxul de știri
0