Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Nu vom scăpa de ”certificate verzi” în pandemiile viitoare

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimedia5-й Саммит Восточного партнерства в Брюсселе
5-й Саммит Восточного партнерства в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2023
Abonare
Comisia Europeană se laudă că modelul său de certificare digitală, folosit în timpul pandemiei de Covid, ar putea fi preluat de către Organizația Mondială a Sănătății în perspectiva unor alte pandemii.
BUCUREȘTI, 6 iun -Sputnik. Comisia Europeană consideră că sistemul de certificate digitală care puteau indica vaccinarea sau imunizarea naturală prin trecerea în boală, a fost o soluție eficientă pentru reluarea activităților sociale și călătoriilor în timpul pandemiei.
În iulie 2021, certificatele au fost introduse oficial. Cu certificatul digital, cetățenii UE puteau dovedi că s-au vaccinat, testat sau beneficiază de imunizare prin trecerea prin boală. Toate aceste informații erau reduse la un simplu cod QR, citibil în toate statele UE.
Dovezile erau necesare, de exemplu, pentru a avea acces la evenimente sau pentru a evita carantina după sosirea în altă țară. „Cu aproape 80 de țări și teritorii conectate la certificatul digital UE Covid, UE a stabilit un standard global”, a declarat comisarul UE Thierry Breton.
Mai exact, OMS urmează să preia acum sistemul din spatele certificatelor. Ca parte a cooperării, urmează să fie stabilite și standarde, de exemplu pentru verificarea semnăturilor digitale, pentru a preveni frauda. „OMS nu va avea acces la datele personale care stau la baza”, se arată în comunicat.
Fluxul de știri
0