Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cel mai mare producător auto rus începe activitatea la fosta uzină Nissan

© Sputnik / Yuri StreletcAvtoVAZ
AvtoVAZ - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2023
Abonare
Producția de mașini la fabrica din Sankt Petersburg care a aparținut anterior Nissan va fi reluată luna aceasta, a anunțat CEO-ul celui mai mare producător auto din Rusia, Avtovaz.
BUCUREŞTI, 6 iun – Sputnik. Producătorul japonez a părăsit piața rusă anul trecut, transferându-şi toate activele din țară către firma de stat de cercetare și dezvoltare NAMI, pentru o sumă simbolică de 1 €. Uzina din al doilea oraș ca mărime din Rusia a fost cumpărată ulterior de Avtovaz, care este cunoscut mai ales pentru vehiculele sale Lada.
„14 iunie 2023 este data la care va începe producția la uzina Lada St. Petersburg. Un nou model Lada va fi fabricat în Sankt Petersburg”, a declarat vineri CEO-ul Avtovaz, Maxim Sokolov, potrivit RT.
Fabrica intenționează să producă până la 10.000 de vehicule în acest an, producția urmând să crească în anii următori, a spus Sokolov.
Uzina Nissan din Sankt Petersburg, care a fost deschisă în 2009, are o capacitate de producție de până la 100.000 de mașini pe an. În 2021, aproximativ 43.000 de mașini au ieșit din linia sa de asamblare. Uzina a produs în mare parte modele de SUV, cum sunt Qashqai și X-Trail.
Avtovaz este cel mai mare producător de mașini din Rusia și Europa de Est, producând peste un milion de vehicule pe an. Are deja o cotă de piață stabilă în țările CSI și, de asemenea, exportă mașini în Iran, Siria, Mongolia, Tunisia, Liban, Egipt, Türkiye, Ungaria, China și Emiratele Arabe Unite.
Fluxul de știri
0