România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Alina Gorghiu vrea dictatură în România ca în Republica Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaAlina-Ștefania GORGHIU
Alina-Ștefania GORGHIU - Sputnik Moldova, 1920, 06.06.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Inpolitics a sesizat faptul că Alina Gorghiu a salutat dictatura informațională a Maiei Sandu și se întreabă dacă va urma același lucru și în România
BUCUREȘTI, 6 iun – Sputnik. Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, salută recentul proiect de lege al Maiei Sandu, ”prin care se va crea o replică a ministerului Propagandei al lui Goebbels, și pe care organizații civice precum WatchDog deja l-au criticat în termeni extrem de duri”, se arată într-o analiză publicată de Inpolitics.
Publicația arată că Alina Gorghiu a făcut declarații pe această temă la Vilnius, la Sesiunea a treia „O Ucraină puternică şi independentă: un plan de sprijin pentru Ucraina”, din cadrul Reuniunii Parlamentare la nivel înalt a preşedinţilor de parlamente din ţările membre NATO.
„În acest moment, Marea Neagră este butoiul cu pulbere al Europei! Ne aşteptăm ca intensitatea războiului hibrid din zonă să crească. Atât România, cât şi Republica Moldova acordă atenţie războiului informaţional care are loc. Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova, a anunţat, chiar săptămâna aceasta, o iniţiativă legislativă pentru înfiinţarea unui Centru Naţional pentru combaterea propagandei şi dezinformării alimentate de Federaţia Rusă. Acest nou tip de război este o ameninţare pentru toate statele de pe flancul estic al Alianţei. Şi chiar dacă ţinem lucrurile sub control, NATO în ansamblu trebuie să ia atitudine. Iar un mod sigur de a face asta este prin formularea unei strategii pentru Marea Neagră. Cu toţii îi simţim necesitatea”, a spus Gorghiu, conform unui comunicat de presă al Senatului.
De unde și întrebarea pe care o pune Inpolitics dacă nu cumva același model al dictaturii informaționale va urma și în România.
Fluxul de știri
0