România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Un nou marș LGBT la Iași

© Sputnik / Alejandro Martinez Velez / Accesați arhiva multimediaЛГБТ-парад в Мадриде
ЛГБТ-парад в Мадриде - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2023
Abonare
Iașiul va găzdui Pride 2023, „cel mai important festival al comunităţii LGBTQ” din capitala Moldovei, anunță un comunicat de presă al organizatorilorMarius Holdean
BUCUREŞTI, 5 iun - Sputnik. Activiștii LGBT organizează din nou „marșul homosexualității” la Iași, iar manifestările au loc între 3 și 11 iunie. Totul va culmina cu un marș, la care organizatorii se așteaptă să participe 1.000 de oameni.
Conform organizatorilor, ediția din acest an a evenimentului este dedicată memoriei „Monalisei și Vasilicăi”, doi bărbați care se travesteau în femei și pe care activiștii LGBT îi numesc „femei transgender”.
Anul trecut, marșul LGBT de la Iași s-a desfășurat pe 5 iunie, într-o atmosferă tensionată. Ieșenii i-au acuzat pe activiștii LGBT că au adus copii la manifestație, pentru a cere parteneriat civil între persoane de același sex.
Arhiepiscopia Iașilor s-a arătat revoltată de organizarea acestui eveniment, „al semenilor noștri ce susțin păcate împotriva firii”, mai ales că a avut loc în Duminica Familiei Creștine.
Fluxul de știri
0