Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia anunță exerciții navale majore

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaГенеральная репетиция военно-морского парада ко дню ВМФ во Владивостоке
Генеральная репетиция военно-морского парада ко дню ВМФ во Владивостоке - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2023
Abonare
Flota rusă din Pacific a lansat exerciții navale pe scară largă în Orientul Îndepărtat, care sunt programate să dureze două săptămâni, a anunțat luni Ministerul Apărării din Rusia.
BUCUREŞTI, 5 iun – Sputnik.Într-un comunicat, ministerul a declarat că peste 60 de nave de război și nave de sprijin, 35 de aeronave navale, trupe de apărare de coastă și peste 11.000 de membri ai personalului militar sunt implicați în exerciții, care au loc în Marea Japoniei și Marea Okhotsk.
Grupurile tactice ale flotei și aviația navală urmează să efectueze instruire de luptă, să practice urmărire de submarine și să lucreze la îmbunătățirea organizării navale a apărării aeriene și a sprijinului logistic, potrivit ministerului.
Exercițiile sunt programate să dureze între 5 și 20 iunie și vor fi supravegheate de comandantul Flotei din Pacific, amiralul Viktor Liina, potrivit RT.
Ministerul a publicat un videoclip care arată navele de război rusești în formaţie, care trec sub un pod, cu altele care se îndreaptă spre marea deschisă.
Noile exerciții se desfăşoară după ce Rusia şi-a stabilit Flota Pacificului în pregătire completă de luptă în aprilie, ca parte a unui control surpriză. Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a raportat președintelui Vladimir Putin că efortul a implicat peste 25.000 de membri ai serviciului, 167 de nave, 12 submarine și 89 de aeronave.
Ulterior, Putin a comentat că verificarea surpriză a fost efectuată „la un nivel înalt”, subliniind că, în ciuda conflictului cu Ucraina, „nimeni nu a abandonat sarcina de a dezvolta Marina”.
De asemenea, exerciţiile au loc pe fondul tensiunilor în regiunea Asia-Pacific, mai ales în Peninsula Coreeană, unde au avut loc lansări repetate de rachete din Coreea de Nord și exerciții militare comune între SUA şi Coreea de Sud.
Situația regională este agravată de tensiunile dintre China și SUA cu privire la Taiwan. Insula a continuat să cumpere arme americane, în ciuda opoziției din partea Beijingului, care consideră că Taiwanul face parte din teritoriul său suveran.
Între timp, Rusia și Japonia rămân blocate într-o dispută teritorială asupra Insulelor Kurile. Tokyo contestă suveranitatea Moscovei asupra a patru dintre insulele arhipelagului, pe care Uniunea Sovietică le-a capturat în timpul celui de -al Doilea Război Mondial.
Fluxul de știri
0