România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România: Președintele și premierul lucrează și în vacanță

© Photo : Administrația PrezidențialăParticiparea lui Klaus Iohannis, Bogdan Aurescu și Nicolae Ciucă la reuniunea extraordinară a șefilor de stat și de guvern din țările membre NATO
Participarea lui Klaus Iohannis, Bogdan Aurescu și Nicolae Ciucă la reuniunea extraordinară a șefilor de stat și de guvern din țările membre NATO - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
A doua zi de Rusalii este o zi liberă, dar nu și pentru autorii mesajelor președintelui și premierului român. Aceștia lasă impresia că ignoră ziua liberă și se dedică unor cauze ”înalte”: ziua mondială a mediului și ziua națională a învățătorului.
BUCUREȘTI, 5 iun -Sputnik. De ”Ziua Învățătorului”, premierul Nicolae Ciucă îndeamnă la rezolvarea cât mai urgentă a grevei din educație, iar președintele Iohannis se ocupă de problema gravă a deșeurilor de plastic.
Nicolae Ciucă apreciază că ”trecem acum printr-un moment de răscruce pentru învăţământul din România, de care depinde viitorul copiilor noştri”.
”Greva din sistemul de învăţământ a pornit de la o realitate ce poate fi corectată prin dialog, iar în calitate de prim-ministru am arătat respect şi deschidere la consultările cu reprezentanţii sistemului de învăţământ şi prin soluţiile adoptate deja în întâmpinarea solicitărilor exprimate. Toţi ne dorim un cadru favorabil unui învăţământ de calitate, sens în care ne-am angajat şi am început o regândire echitabilă a salarizării – ceea ce am transmis şi partenerilor de discuţii. Abordăm însă toate aceste aspecte cu responsabilitate şi realism, prioritizând resursele necesare”, a mai afirmat prim-ministrul.
Iohannis atacă problema provocărilor aduse mediului: "Ziua Mondială a Mediului contribuie la creşterea gradului de conştientizare cu privire la multiplele provocări la adresa mediului înconjurător şi constituie un imbold menit să mobilizeze cetăţenii pentru a acţiona în vederea limitării schimbărilor climatice, a protejării biodiversităţii şi pentru a combate poluarea aerului, a solului şi a apei. Protejarea mediului este de o importanţă crucială pentru sănătate şi pentru calitatea vieţii noastre", a transmis Klaus Ioannis, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.
Ziua Mondială a Mediului 2023 are ca temă principală limitarea poluării cu plastic; estimările arată că aproximativ 20 de milioane de tone de plastic ajung anual în lacuri, râuri şi în mări din întreaga lume.
Fluxul de știri
0