Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov a comentat acordurile OPEC+ pentru reducerea producției de petrol

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaЕжегодная пресс-конференция президента России Владимира Путина
Ежегодная пресс-конференция президента России Владимира Путина - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2023
Abonare
Peskov despre decizia OPEC+ de a reduce producția: Rusia va respecta acordurile generale
CHIȘINĂU, 5 iun - Sputnik. Rusia va respecta acordurile generale care există în cadrul OPEC+, acest format fiind foarte important pentru asigurarea stabilității pe piețele internaționale de energie, a declarat Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, comentând decizia organizației de a reduce productie de petrol.
"Rusia este membră a acestei înțelegeri comune. Formatul își continuă activitatea, există acorduri comune pe care, desigur, toată lumea le va urma. Aș dori să adaug că, desigur, acest format își păstrează importanța și semnificația pentru asigurarea stabilitate pe piețele internaționale de energie”, a spus Peskov.
OPEC+, în urma întâlnirii de duminică, a anunțat prelungirea acordului său de petrol până în 2024 și o scădere a producției totale a alianței cu 1,4 milioane de barili pe zi începând de anul viitor.
Alianța OPEC+, în urma unei reuniuni din 4 iunie, a anunțat prelungirea acordului său până în 2024 și o reducere a nivelului țintă global al producției de petrol cu ​​1,4 milioane de barili pe zi începând de anul viitor. În plus, reducerile de producție suplimentare, așa-numitele voluntare, de către fiecare țară continuă și chiar sunt amânate pentru anul următor. Inclusiv Rusia și Arabia Saudită - 500.000 bpd fiecare, Riad anunțând o creștere a reducerii sale pentru iulie cu 1 milion bpd cu posibilitatea de prelungire.
Fluxul de știri
0