Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Manifestații anti-NATO în Suedia

NATO - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2023
Abonare
Duminică au avut loc manifestații anti- NATO în Suedia, care atrag atenția că aderarea la NATO va duce la o reducere a regimului drepturilor și libertăților din țara nord-europeană cunoscută pentru democrația sa socială.
BUCUREȘTI, 5 iun -Sputnik. Organizatorii, din ong-uri pacifiste suedeze, dar și din organizații ale kurzilor rezidenți în țara scandinavă, au atras atenția asupra faptului că aderarea Suediei la NATO nu va aduce nimic bun țării, ci din contra. Dovadă spun, ei, este chiar modificarea legislației suedeze care să facă pe plac președintelui Erdogan.
Noua lege care a intrat în vigoare în Suedia la 1 iunie introduce urmărirea penală pentru „participare la o organizaţie teroristă”, întărind legislaţia ţării în acest domeniu, una dintre condiţiile puse de Turcia pentru a ridica vetoul la intrarea în NATO, o alianţă al cărui membru este din 1952.
„Apartenenţa noastră la NATO ne-ar supune şantajului lui Erdogan”, a declarat la rândul său pentru AFP fostul deputat suedez Amineh Kakabaveh în cursul manifestaţiei.
Secretarul general al NATO a solicitat duminică Turciei să își revizuiască poziția cu privire la aderarea Suediei la alianța controlată de Statele Unite.
Fluxul de știri
0