Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

CE va interzice importul de cereale din Ucraina în cinci țări până în septembrie

© Sputnik / Ilya Pitalevпшеница
пшеница - Sputnik Moldova, 1920, 05.06.2023
Abonare
Comisia Europeană a propus interzicerea până în 15 septembrie a importului de cereale din Ucraina către cinci țări.
CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. Proiectul noului regulament UE prevede interzicerea până pe 15 septembrie a importurilor de cereale din Ucraina către cinci țări care se învecinează cu aceasta, a comunicat pe Twitter ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale al Republicii Polonia, Robert Telyus.
"Noi am primit de la CE un proiect al noului regulament privind interzicerea importului a patru produse în cinci țări. Perioada de acțiune înregistrată în proiect este până la 15 septembrie a acestui an", a scris Telyus.
„Acesta este un proiect, dar eu sper că el va intra în vigoare începând cu ziua de mâine”, a adăugat el.
Conform unui acord cu Comisia Europeană, la sfârșitul lunii aprilie, Polonia, Bulgaria, Slovacia și Ungaria au ridicat blocajul importurilor de produse agricole din Ucraina. În schimb, a fost introdusă o interdicție temporară (până pe 5 iunie cu posibilitatea prelungirii) a UE privind importul de grâu, porumb, rapiță și floarea soarelui în cinci țări învecinate cu Ucraina - Polonia, Slovacia, Ungaria, România și Bulgaria. Totodată, aceste produse pot tranzit ca și până acum respectivele state. Polonia și alte țări au considerat că interdicția trebuie prelungită, dar Ucraina s-a pronunțat împotrivă. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a pronunțat, de asemenea, împotriva prelungirii interdicției.
Fluxul de știri
0