Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina a inventat o nouă metodă de mobilizare

Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2023
Abonare
În partea din regiunea Herson controlată de Kiev, se mobilizează direct de la cozile pentru ajutor umanitar
CHIȘINĂU, 4 iun - Sputnik. Bărbații din regiunea Herson controlată de Kiev au început să fie luați în armată chiar în momentul în care au primit asistență umanitară, a declarat pentru RIA Novosti un angajat al agențiilor de aplicare a legii ruse, citând surse din Centrul Teritorial de Recrutare și Asistență Socială al Ucrainei (oficiul militar de înregistrare și înrolare).
„Autoritățile ucrainene au inventat o nouă modalitate de a mobiliza cetățenii – în timpul distribuirii ajutorului umanitar”, a spus sursa.
Potrivit acestuia, din iunie, toate centrele de recrutare au primit ordin oral „de-a lungul întregului mal drept al Niprului , toți bărbații care au venit la punctele de distribuire a ajutorului umanitar urmează să fie scoși de la cozi și trimiși pe front. "
Anterior, un activist al clandestinului pro-rus din regiunea vecină Nikolaiev a declarat pentru RIA Novosti că în Nikolaiev toți bărbații au fost duși de pe străzi fără discernământ la punctele de mobilizare ale Forțelor Armate ale Ucrainei .
Pe 24 februarie 2022, legea marțială a fost introdusă în Ucraina, iar a doua zi, Vladimir Zelensk a semnat un decret de mobilizare generală. Plecarea din Ucraina a bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani pentru perioada legii marțiale este interzisă.
Regiunea Herson a devenit subiect al Rusiei în urma unui referendum organizat în septembrie 2022. Astăzi, 75 la sută din teritoriul regiunii se află sub controlul Moscovei, în timp ce partea de pe malul drept al Niprului, inclusiv Herson , rămâne ocupată de trupele ucrainene.
Fluxul de știri
0