Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Târgul de tehnologie Gitex Africa 2023: Realizările IT ale Rusiei au stârnit mare interes

© Pixabay / geraltinteligență artificială
inteligență artificială - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2023
Abonare
Realizările IT ale Rusiei au stârnit un mare interes la târgul de tehnologie Gitex Africa 2023.
BUCUREŞTI, 4 iun – Sputnik. Potrivit reprezentantului comercial al Rusiei în Maroc, utilizarea acestor tehnologii va permite țărilor africane să-și asigure independența în lumea digitală, dar și să ridice nivelul de dezvoltare al economiei lor.
Gitex Africa 2023, cel mai mare târg de tehnologie din Africa, tocmai s-a încheiat la Marrakech. Organizat de Agenția de Dezvoltare Digitală, târgul a avut loc în perioada 31 mai-2 iunie. Reprezentantul comercial al Rusiei în Maroc, Alexei Andreiev, a vorbit, într-un interviu pentru Sputnik , despre impresiile sale cu privire la târg.
Andreiev a subliniat prezența unui număr mare de companii digitale rusești la acest eveniment. Acestea au avut ocazia să-și arate soluțiile și produsele pe piața africană.
„Doresc să subliniez marele interes manifestat de marocani și africani pentru soluțiile IT rusești. Au fost deja lansate procese de negociere cu diferite companii”, a comentat acesta.
Potrivit acestuia, companiile rusești sunt interesate de proiecte pilot cu parteneri străini, precum și de cuplarea software-ului rusesc la platformele folosite în Maroc și alte țări africane.
Continentul, cu potențialul său digital enorm, oferă oportunități largi de cooperare cu Rusia „care este acum, fără îndoială, unul dintre liderii mondiali în domeniul IT”.

Tehnologii rusești pentru garantarea independenței digitale

Potrivit lui Alexei Andreiev, în cadrul unei cooperări reciproc avantajoase, companiile rusești pot dezvolta vânzările produselor lor, iar partenerii lor africani pot beneficia de avantajele competitive.
„Sunt convins că utilizarea tehnologiilor rusești va permite țărilor africane nu numai să-și garanteze independența în domeniul digital, ci și să-și dezvolte economia la un nivel cu totul nou”, a fost concluzia sa.
Fluxul de știri
0