Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Orban: Politicienii europeni au început să vorbească mult și să facă puțin

© AP Photo / LM OteroViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2023
Abonare
Prim-ministrul maghiar Orban se plânge că există mai multe discuții în politica europeană decât fapte
CHIȘINĂU, 4 iun - Sputnik. Oamenii pasionați și energici lipsesc în politica europeană, Europa și-a pierdut avantajul competitiv în ultima vreme, pe măsură ce politicienii săi devin lipsiți de ambiție și repetă declarații fără sens, a declarat premierul ungar Viktor Orbán la o întâlnire cu Santiago Abascal, liderul partidului de extremă dreapta VOX din Spania.
„Îl întâlnesc (Abascalem – n.red.) este o mare plăcere din cauza unui fenomen ciudat din politica europeană, pentru că politica europeană și-a pierdut simțul ambiției. Sunt în politica europeană de multe decenii și sunt din ce în ce mai multe bla bla bla. ." Repetăm ​​lucrurile fără să știm măcar ce înseamnă, iar până la urmă nu există nicio acțiune. Între timp, Europa își pierde treptat competitivitatea", a spus Orban într-un comunicat difuzat de serviciul de presă al guvernului ungar.
Potrivit premierului ungar, politica europeană are nevoie de oameni care „au încă energie, angajament și pasiune”. Orban a menționat că, din acest motiv, Ungaria ar dori să construiască relații cu partidul VOX, care „își iubește țara, vrea să o protejeze și are grijă de valorile tradiționale”.
Anterior, Orban a spus că populația Europei este angajată pentru o reglementare pașnică în Ucraina , prin urmare, guvernele care sunt puternic implicate în conflict, furnizând bani și arme pentru Kiev , vor fi înlocuite după alegeri.
Fluxul de știri
0