Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia reprezintă 20% din exporturile globale de grâu

© Sputnik / Ilya Pitalevпшеница
пшеница - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2023
Abonare
Rusia a reușit să-și menţină statutul de furnizor net, în ciuda sancțiunilor, a spus ministrul rus al Agriculturii.
BUCUREŞTI, 3 iun – Sputnik. Rusia și-a redirecţionat exporturile agricole către țări care nu au susținut sancțiunile occidentale împotriva Moscovei, 87% dintre acestea mergând în prezent către aceste ţări, a spus ministrul rus al Agriculturii, Dmitri Patruşev.
„Transporturile de produse agricole rusești către China, Turcia, Egiptul, Bangladesh, Algeria și Pakistan au înregistrat o creștere semnificativă”, a declarat Patruşev vineri, vorbind în cadrul unui panel ministerial, potrivit RT.
Patruşev a subliniat că producătorii ruși au construit în mod constant relaţii cu parteneri străini fiabili și responsabili.
Rusia şi-a menţinut statutul de exportator net de produse agricole în 2022, vânzările către ţări străine totalizând în termeni monetari 41,6 miliarde de dolari, în timp ce importurile s-au ridicat la 35,7 miliarde de dolari, potrivit ministrului. Acesta a adăugat că fiecare al cincilea lot de grâu exportat din lume este în prezent exportat din Rusia.
Patruşev a spus că, în 2022, Rusia a expediat peste două milioane de tone de pește și peste 730.000 de tone de produse de origine animală pe piețele internaționale şi că exporturile de produse cu o valoare adăugată ridicată au crescut constant.
Luna trecută, Patruşev a declarat că exporturile de cereale din Rusia vor fi cuprinse între 50 de milioane și 55 de milioane de tone în sezonul 2023-2024.
Vorbind la o întâlnire guvernamentală televizată, el a menționat că recolta de grâu din 2023 a țării a totalizat 78 de milioane de tone și că 93% dintre boabe au făcut faţă vremii reci în stare bună.
Fluxul de știri
0