Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Vestul vrea să certe Rusia și Belarus

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2023
Abonare
Ministrul de externe Lavrov: Occidentul rescrie istoria pentru a se certa cu Rusia și Belarus
CHIȘINĂU, 3 iun - Sputnik. Scopul Occidentului de a rescrie istoria este evident - de a certa popoarele fraterne din Rusia și Belarus și de a preveni întărirea Statului Unirii, consideră ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

"Astăzi, Occidentul colectiv nu lasă încercările de falsificare cinică a istoriei. Se rescriu manuale, faptele sunt distorsionate , monumentele sunt demolate. Scopul este evident - să semănăm dușmănie interetnică și interconfesională, să aprindem șovinismul lingvistic, să ne certam în speranța de a preveni întărirea în continuare a statului Uniunii”, a notat Lavrov în mesajul său adresat participanților la forumul de istorici ruso-belarus.

Potrivit lui Lavrov, acest lucru poate fi contracarat doar prin recrearea unei imagini obiective a trecutului.
Mesajul a fost citit de către Nadezhda Barinova, directorul Departamentului Istoric și Documentar al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse.
Fluxul de știri
0