Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Indonezia și-a exprimat dorința de a crește oferta de cafea către Rusia

© AP Photo / Orlin WagnerКофе
Кофе - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2023
Abonare
Ministerul Economiei din Indonezia a anunțat dorința de a crește oferta de cafea către Rusia
CHIȘINĂU, 3 iun - Sputnik.Jakarta ar dori să crească aprovizionarea cu cafea către Rusia, a declarat pentru RIA Novosti viceministrul indonezian al Economiei pentru Alimentație și Complexul Agroindustrial, Musdalifah Mahmud.

"Rusia are nevoie de cafea, putem beneficia de furnizarea ei acolo. Suntem pe locul patru în lume la producția de cafea. Creștem robusta. Dar până acum nu există acorduri cu Rusia pe această temă, există doar comunicare cu reprezentanții companiilor de afaceri, " a spus aceasta.

Ambasada republicii organizează festivaluri de cafea indoneziană la Moscova de câțiva ani, pentru a crește volumul livrărilor de cafea către Rusia. Ambasadorul Jose Antonio Morato Tavares a declarat anterior pentru RIA Novosti că livrările industriale de cafea către Rusia, la fel ca o serie de alte bunuri, sunt dificile, inclusiv din cauza problemelor logistice.
Indonezia este una dintre primele cinci țări producătoare de cafea. Peste 90% din cafeaua indoneziană este soiul Robusta. Principalele regiuni de cafea ale țării sunt Java , Sumatra , Bali .
Fluxul de știri
0