Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Compania de taxi cu origini ruseşti Yango a câştigat popularitate în Dubai, depăşind Uber

© Sputnik / Artem Zhitenev / Accesați arhiva multimediaТакси
Такси - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2023
Abonare
Yango, o companie de taxi şi livrare, cu origini rusești, a câştigat popularitate și constituie o provocare pentru giganţi ai industriei precum Uber și Careem în Dubai.
BUCUREŞTI, 3 iun – Sputnik. Yango, o companie de taxi şi livrare, cu origini rusești, a câştigat popularitate și constituie o provocare pentru giganţi ai industriei precum Uber și Careem în Dubai, a informat Bloomberg miercuri, citând surse.
Ponderea companiei pe piața locală de taxi în luna mai a crescut, situându-se între 4% și 8%, la mai puțin de un an după ce compania şi-a început activitatea în cel mai populat oraș din Emiratele Unite, potrivit raportului, citat de RT.
Yango a fost lansat în Dubai în septembrie 2022. Este operat de compania cu sediul în Olanda RideTech International, fosta Yandex Taxi, o filială a Yandex NV, companie de holding înregistrată în Olanda pentru conglomeratul IT rusesc Yandex.
Analiștii constată faptul că popularitatea companiei se datorează afluxului de companii ruseşti și expatriaţi ruşi, care s-au mutat în Emiratele Unite în ultimul an, pe fondul sancțiunilor anti-Rusia impuse de Occident. Potrivit lui Islam Abdul Karim, directorul general regional al Yango, numărul de comenzi de călătorii cu Yango crește în medie cu aproximativ 20% în fiecare săptămână.
Principalii rivali ai Yango în regiune, Uber, cu sediul în SUA, şi compania locală Careem, deținută de Uber, au declarat pentru Bloomberg că salută competiția.
Uber și Yandex s-au confruntat deja pe piața rusească de taxi. Rivalitatea lor s-a încheiat în 2017, când companiile și-au contopit afacerile rusești pentru a forma o asociere comună, cu Yandex ca partener de frunte. Cu toate acestea, luna trecută, Yandex a cumpărat cota-parte a Uber în companie pentru 702,5 milioane de dolari, devenind singurul proprietar.
Fluxul de știri
0