Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Borrell: nu dorim o pace care să ducă la capitularea Ucrainei

© Sputnik / Rodion ProcaЖозеп Боррель
Жозеп Боррель - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2023
Abonare
Conflictul din Ucraina se va încheia rapid fără asistență militară a Kievului dinspre Vest, consideră șeful diplomației UE, Josep Borrell.
CHIȘINĂU, 3 iun - Sputnik. Șeful diplomației UE, Josep Borrell, a declarat că conflictul din Ucraina se va încheia rapid fără sprijin militar din partea Occidentului pentru Kiev, relatează Reuters .
„Nu putem opri sprijinul militar pentru Kiev, pentru că nu dorim o pace care să ducă la capitularea Ucrainei”, a declarat politicianul la forumul de securitate din Asia Shangri-La Dialogue.
Rusia a indicat în repetate rânduri că este pregătită pentru negocieri, dar Kievul a impus o interdicție la nivel legislativ. Miercuri, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a recunoscut că s-a săturat deja să demonstreze că Moscova este pregătită pentru dialog.
Anterior, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că „nu va exista Minsk-3.” Secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov a declarat pentru RIA Novosti că astfel de cuvinte „confirmă în mod absolut” poziția Kievului ca lipsă de dorință de a negocia.
Fluxul de știri
0