Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Argentina s-ar putea alătura în august Noii Bănci de Dezvoltare BRICS

NDB logo - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2023
Abonare
Argentina s-ar putea alătura în august Noii Bănci de Dezvoltare (NDB) a grupului BRICS de state emergente.
BUCUREŞTI, 3 iun – Sputnik.Argentina s-ar putea alătura în august Noii Bănci de Dezvoltare (NDB) a grupului BRICS de state emergente, a informat joi agenția argentiniană de presă Telam, citând-o pe președinta Băncii, Dilma Rousseff.
După cum Rousseff a comunicat ministrului argentinian al Economiei, Sergio Massa, consiliul de administrație al băncii a autorizat oficial votul, la următoarea întâlnire, pentru admiterea Argentinei în cadrul băncii.
Propunerea, înaintată de Brazilia, va fi discutată la următoarea reuniune a consiliului de administrație, în prima jumătate a lunii august, în Africa de Sud, se arată în relatare, potrivit Sputnik Internaţional.
NDB este o instituție financiară internațională înființată în 2014 la summitul anual. BND își propune să mobilizeze resurse pentru infrastructură și proiecte de dezvoltare durabilă în cadrul BRICS și pe alte piețe emergente și în alte țări în curs de dezvoltare, prin acordarea de împrumuturi, garanții și alte instrumente financiare.
BRICS reunește cele mai mari economii în curs de dezvoltare din lume: Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud. Alte țări intenționează să se alăture blocului economic, printre care Argentina, Iran, Indonezia, Turcia, Arabia Saudită și Egiptul. Africa de Sud, care a preluat în ianuarie președinția prin rotație a BRICS, va găzdui în august cel de-al 15-lea summit BRICS.
Fluxul de știri
0