Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ungaria spune ”Nu!” Ucrainei în NATO

© AFP 2024 / ADEM ALTANPéter Szijjártó
Péter Szijjártó - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2023
Abonare
Ungaria consideră că discutarea aderării Ucrainei la NATO ca fiind un non-subiect, atâta timp cât Kievul se află în război, invocând chiar principiile NATO.
BUCUREȘTI, 2 iun -Sputnik. Aderarea Ucrainei la NATO nu ar trebui se fie pe agenda summitului Alianţei Nord-Atlantice din luna iulie de la Vilnius, a declarat joi ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, care a adăugat că nu ar trebui să i se ofere Kievului nici măcar un calendar privind aderarea, informează Agerpres.
„Trebuie să fim clari în această privinţă: aderarea la NATO a unei ţări aflate în prezent în război nu se poate afla pe agendă”, a postat șeful diplomației maghiare, Peter Szijjarto, pe o reţea de socializare, precizând că nu ar trebui discutat niciun calendar pentru aderarea Ucrainei.
Ministrul a făcut trimitere la declaraţia NATO de anul trecut conform căreia Alianţa nu este parte a conflictului din Ucraina şi că va face tot posibilul să evite o confruntare directă cu Rusia.
Martin Sonka of the Czech Republic performs during the finals of the fourth stage of the Red Bull Air Race World Championship in Budapest, Hungary on July 5, 2015 - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2023
Internațional
Ungaria intră în conflict cu Bruxelles-ul
Fluxul de știri
0