Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova menţionează condiţia pentru integrarea de noi membri în BRICS

© Sputnik / Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaЗаместитель министра иностранных дел Российской Федерации Сергей Рябков
Заместитель министра иностранных дел Российской Федерации Сергей Рябков - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2023
Abonare
BRICS nu trebuie să accepte state care s-au alăturat sancțiunilor anti-Rusia, a declarat șeful adjunct al diplomației ruse, în contextul în care 20 de țări şi-au exprimat dorința de a se alătura grupului.
BUCUREŞTI, 2 iun – Sputnik.BRICS trebuie să „meargă pe calea extinderii”, cu toate acestea, există o condiție pe care posibilii candidați trebuie să o îndeplinească, a spus, pe 1 iunie, Serghei Riabkov, viceministrul rus al Afacerilor Externe, citat de Sputnik Africa.
„BRICS nu trebuie să includă țări care s-au alăturat politicii ilegale, abuzive, în afara domeniului juridic, de sancțiuni unilaterale aplicate împotriva Rusiei și a altor state”, a spus diplomatul, prezent la reuniunea diplomatică a BRICS.
Potrivit acestuia, Rusia are un rol cheie legat de decizia cu privire la „cine, cum și când este admis în BRICS”.
Cel puțin 19 state și-au exprimat deja dorința de a se alătura blocului economic, potrivit Africii de Sud, care deţine președinția rotativă. Printre acestea se numără Argentina, Iranul, Algeria, Tunisia, Turcia, Arabia Saudită, Egiptul.
„Fiecare țară care și-a exprimat interesul de a intra în BRICS este foarte importantă”, a spus diplomatul rus.
Mai multe regiuni sunt „subreprezentate sau deloc reprezentate” în BRICS, a spus Serghei Riabkov. „Susținem interesul statelor în cauză în această privință”, a adăugat el.
Considerate principalele puteri emergente în prezent, membrii BRICS reunesc 31,5% din produsul intern brut global (PIB), față de 30,7% pentru G7. Creat în 2009, grupul a inclus inițial Brazilia, Rusia, India şi China (BRIC). În 2011, Africa de Sud s-a alăturat, transformând numele în BRICS.
Fluxul de știri
0