Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zelenski a venit la summitul Comunităţii Politice Europene desfășurat în Moldova

© AP Photo / Vadim GhirdaВладимир Зеленский и Майя Санду
Владимир Зеленский и Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2023
Abonare
În Republica Moldova are loc summitul Comunității Politice Europene
CHIȘINĂU, 1 iunie - Sputnik. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a sosit joi în Moldova pentru a participa la summitul Comunității Politice Europene (CPE).
"Astăzi activăm în Moldova. Participarea la summit-ul Comunității Politice Europene. Multe întâlniri bilaterale. Dezvoltăm „coaliția avioanelor de luptă” și propunem „coaliția Patriot”. UE, NATO, o formulă pentru pace. Totul pentru protejarea viitorului nostru”, a scris Zelenski pe canalul său Telegram.
După întâlnirea cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, Zelenski i-a exprimat părții moldovenești recunoștința pentru ajutorul acordat în primirea refugiaților.
El a confirmat de asemenea că are loc organizarea summitului la care va fi discutat planul de pace propus de el.
"Acum suntem la etapa organizării unui astfel de summit, aceasta depinde de unele momente. Evident, noi vrem să implicăm cât mai multe țări, de aceea încă nu am stabilit data", a spus Zelenski.
Sandu a reafirmat că Moldova respectă suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor recunoscute internațional. Ea a mai spus că sprijină inițiativa de pace a lui Zelenski și crearea unui tribunal internațional special care va investiga și urmări penal agresiunea și crimele comise de Rusia în Ucraina.
Fluxul de știri
0