Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Noul PPK-20 - o armă sigură pentru piloții Forțelor Aerospațiale ale Rusiei

© Sputnik / Евгений Одиноков / Accesați arhiva multimediaМеждународный форум "Армия-2022"
Международный форум Армия-2022 - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2023
Abonare
Noul pistol-mitralieră PPK-20 din stocul portabil de urgență va deveni un tovarăș de luptă de încredere al pilotului într-o situație de aterizare de urgență pe teritoriul inamicului, consideră observatorul militar Sputnik Aleksandr Hrolenko.
Operațiunea militară specială din Ucraina accelerează modernizarea Forțelor Armate ale Rusiei, inclusiv înnoirea și perfecționarea parcului de avioane, a armamentelor cu rachete și bombe și a armelor personale ale efectivului Forțelor Aerospațiale.
Constructorul principal al grupului de companii Kalașnikov, Sergei Urjumțev, a comunicat despre transmiterea către Forțele Aerospațiale ale Federației Ruse a noului pistol-mitralieră PPK-20, pentru completarea stocului portabil de urgență. În locul pistolului automat Stecikin, modelul anului 1951.
Livrările în serie ale PPK-20 către trupe au început în februarie, pistolul-mitralieră este deja folosit în zona operațiunii speciale din Ucraina.
Anterior, comandantul-șef adjunct al Forțelor Aerospațiale ale Rusiei, general-locotenentul Serghei Dronov, a relatat despre îmbunătățirea complexă a stocului portabil al echipajului de zbor - modernizarea calitativă a armelor, comunicațiilor radio, grupurilor medicale și de alimente, apariția descărcării tactice cu elemente de protecție a blindajului.
Arma „de urgență” a pilotului militar trebuie să corespundă unor cerințe foarte stricte în ceea ce privește compactitatea, siguranța și putere de foc. Întregul stoc de supraviețuire în situații extreme încape în scaunul ejectabil și cântărește aproximativ 15 kg – este vorba de un radiofar, o barcă gonflabilă, instrumente, alimente și armă pentru autoapărare, aranjate într-o cutie specială.
Grupul de companii Kalașnikov a dezvoltat pistolul-mitralieră PPK-20 în baza produsului special ”Viteaz-SN”. Întreprinderea producătoare consideră că noua armă este întruchiparea „siguranței și ergonomiei moderne AK-12 într-un factor de formă subcompact”.
Într-adevăr, lungimea PPK-20 nu constituie mai mult de 660 mm cu tot cu pat, iar pliat - 475 mm. Masa pistolului-mitralieră este de 2,7 kg. Lungimea țevii - 181 mm. Capacitate încărcătorului - 30 cartușe de 9x19 mm.
Viteza inițială a glonțului constituie aproximativ 470 m/s. Tempoul de tragere automată al PPK-20 este de 800 de cartușe pe minut. Raza este de 200 m.

Superioritatea de luptă

Președintele ”Kalașnikov”, Alan Lușnikov, consideră că PPK-20 este „cel mai bun pistol-mitralieră din lume pentru următorii 20 de ani”. Există motive întemeiate pentru astfel de aprecieri.
Noul PPK-20 se deosebește favorabil de ”Viteaz-SN” prin dimensiune și greutate (lungimea ”Viteazului” este de 705 mm, iar greutatea - de 2,9 kg, fără cartușe), prin posibilitatea de a utiliza un dispozitiv de detașare rapidă pentru tragere cu zgomot redus și fără flacără, pat telescopic pliabil din polimer rezistent la impact, mâner pistol ergonomic.
În afara cartușului perforator de bază 7N21, în încărcătorul PPK-20 pot fi utilizate majoritatea celorlalte cartușe 9x19 de producție rusească și străină.
Alegerea cartușului de pistol obișnuit 9x19 mm este un compromis tehnologic între puterea de foc necesară și compactitatea armei. Cartușul de pușcă și unitatea de evacuare a gazului (AK) nu permit crearea unor modele ultracompacte de arme.
În pofida construcției reușite, a siguranței și puterii de foc a pistolului automat Stecikin din „trecutul” stoc portabil de urgență al pilotului (viteza inițială a glonțului - 340 m/s), acesta cedează vizibil în fața PPK-20 (470 m/s).
Timpul este implacabil, trebuie avut în vedere că „veteranul” de luptă respectat de trupe a fost scos din producție în 1959, iar cele aproximativ 30 de mii de APS produse nu pot servi o veșnicie.
Pistolul-mitralieră PPK-20 a fost prezentat pentru prima dată publicului la forumul Army-2021. Ulterior, PPK-20 a trecut cu succes testele de stat și a confirmat conformitatea cu cerințele moderne impuse armelor din această clasă de către toate structurile de forță ale Federației Ruse.
Spune multe reputația producătorului. Grupul de companii Kalașnikov este principalul în industriei de profil a Rusiei și produce aproximativ 95% din arme de foc din Rusia. În afară de aceasta, Kalașnikov produce aparate de zbor fără pilot, bărci de transport și asalt de mare viteză pentru unitățile forțelor speciale și arme cu rachete de înaltă precizie. Producția ”Kalașnikov” este cumpărată în 27 de țări ale lumii.
Anterior, publicația americană de specialitate National Interest a menționat de asemenea perspectivele bune pentru export ale noului pistol-mitralieră rusesc PPK-20.
Fluxul de știri
0