Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Metsola: negocierile de aderare a Moldovei la UE trebuie să înceapă anul acesta

© Sputnik / OsmatescoГлава Европарламента Роберта Метсола
Глава Европарламента Роберта Метсола - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2023
Abonare
Șeful Parlamentului European, Roberta Metsola, a răspuns la întrebarea, pe cât de realistă este perspectiva aderării Moldovei la UE.
CHIȘINĂU, 1 iunie - Sputnik. Moldova și Uniunea Europeană ar trebui să înceapă negocierile cu privire la aderarea țării noastre la UE până la sfârșitul acestui an. Asta a declarat președintele Parlamentului European, Roberta Metsola.

”Faptul că ne întâlnim aici nu este doar o demonstrare a sprijinului nostru, dar și a angajamentului nostru care rezultă din momentul în care Republica Moldova a devenit stat candidat. Negocierile de aderare trebuie să fie lansate chiar anul acesta", a spus oficialul european.

Ea a mai subliniat că autoritățile UE sunt impresionate de modul în care Republica Moldova a reacționat la recomandările Consiliului Europei.
„Noi vom fi pregătiți când Moldova va fi pregătită, pentru că locul Moldovei este în Uniunea Europeană”, a adăugat Metsola.
Fluxul de știri
0