Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Rusia nu poate tolera regimul nazist la granițele sale

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2023
Abonare
Ministrul de externe Lavrov: Rusia nu poate tolera regimul nazist al lui Zelenski la granițele sale
CNHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Moscova nu poate tolera regimul lui Vladimir Zelenski la granițele sale, care vrea să repete calea Germaniei naziste în raport cu Rusia, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

„Nu putem tolera un regim la granițele noastre care este, în general, folosit pentru a repeta agresiunea Germaniei naziste împotriva țării noastre”, a declarat Lavrov miercuri, la o conferință de presă după vizita sa în Mozambic, răspunzând la o întrebare despre perspectivele de încheiere a conflictului în jurul Ucrainei.

Ministrul a adăugat că Zelenski a devenit un simbol al luptei Occidentului împotriva Rusiei. „În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Hitler a unit aproape toate țările europene sub steagul său... În situația actuală, Statele Unite au unit aproape toată Europa, au forțat-o să plătească pentru armamentul regimului de la Kiev pentru războiul împotriva Rusiei, și început să-l folosească pe președintele Zelenski ca simbol al acestei lupte, care mărturisește deschis ideologia nazistă și introduce practicile naziste în Ucraina”, a spus Lavrov.
Fluxul de știri
0