Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Euforie a liderilor regimului de la Chișinău, înaintea Summitului CPE

© Sputnik / Osmatesco / Accesați arhiva multimediaМитинг М. Санду "Европейская Молдова"
Митинг М. Санду Европейская Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2023
Abonare
Șeful diplomației de la Chișinău, vicepremierul Nicu Popescu, duduie de optimism: summitul de la Chișinău va transforma mica republică din sud-estul Europei, cel puțin în lider regional. De asemenea, el a negat lipsa de popularitate a regimului Maia Sandu.
BUCUREȘTI, 31 mai -Sputnik. Șeful diplomației de la Chișinău a acordat un interviu pentru Agerpres, în ajunul Summitului Comunităţii Politice Europene, eveniment ce se va desfășura la Chișinău joi, 1 iunie. Acest eveniment este, în opinia șefului diplomației moldovene cel mai important eveniment diplomatic din istoria Republicii Moldova.
De asemenea, prins de vraja exagerărilor, Popescu a prezentat criza din Ucraina ca ”cel mai mare război de după al doilea război mondial”. În schimb, Popescu a minimizat opoziția la direcția impusă de regimul Sandu Republicii Moldova, vorbind despre ”o minoritate de concetățeni” care ar avea altă orientare geopolitică decât regimul de la Chișinău.
De asemenea ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Moldoveanu, consideră că ”datorită și alături de România” fosta țară sovietică ar putea adera la Uniunea Europeană.
Republica Moldova va găzdui, joi, Summitul Comunităţii Politice Europene, care va reuni aproximativ 50 de şefi de state, prim-miniştri şi înalţi oficiali europeni. Evenimentul este considerat de ministrul de externe de la Chişinău cel mai important eveniment diplomatic din istoria Republicii Moldova şi un semnal puternic din partea întregului continent european în favoarea regimului Sandu.
Fluxul de știri
0