Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Comisia Europeană sancționează mai multe persoane din Republica Moldova

© AP Photo / Francisco SecoComisia Europeană
Comisia Europeană - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2023
Abonare
UE a anunțat sancțiuni împotriva a șapte persoane din Republica Moldova, acuzate că ar avea legături cu presupusele ”eforturi ale Rusiei de a stabiliza”, regimul de la Kiev.
BUCUREȘTI, 31 mai -Sputnik. Comisia Europeană va sancționa șapte persoane cu influență din Republica Moldova pentru că, în interpretarea Bruxellesului, activitatea de opoziție față de regimul Maia Sandu, ar fi de fapt o acțiune de subminare a țării ce candidează la aderarea la Uniunea Europeană.
Activele celor şapte persoane vizate vor fi îngheţate în UE, unde li se va interzice şederea. Această decizie "trimite un semnal politic important privind sprijinul UE pentru Republica Moldova într-un context dificil (...) Vom continua să îi pedepsim pe cei care ne destabilizează vecinătatea directă", a spus Josep Borrell, șeful diplomației din UE.
Persoanele sancţionate sunt "politicieni şi oameni de afaceri de naţionalitate moldovenească sau rusă care s-au angajat în activităţi destabilizatoare", precizează comunicatul de presă, fără să îi menționeze nominal.
Această decizie survine cu două zile înainte de întâlnirea, joi, în Republica Moldova, a liderilor din aproape 50 de ţări pentru cel de-al doilea summit al Comunităţii Politice Europene (CPE), care reuneşte aproximativ 20 de state, pe lângă cele 27 de state membre ale Uniunii.
Fluxul de știri
0