Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Regimul de la Kiev, în spatele atacului terorist asupra Moscovei

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press Office Президент Украины Владимир Зеленский в Изюме
Президент Украины Владимир Зеленский в Изюме - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2023
Abonare
Raidul a implicat opt drone, toate fiind neutralizate, a declarat Ministerul Apărării din Rusia.
BUCUREŞTI, 30 mai – Sputnik. Atacul cu drone de marți dimineața asupra Moscovei, în care au fost lovite mai multe clădiri, a fost orchestrat de Ucraina, a susținut Ministerul rus al Apărării (MOD).
„Regimul de la Kiev a lansat un atac terorist cu vehicule aeriene fără pilot asupra unor ținte din orașul Moscova”, se arată într-un comunicat al ministerului, potrivit RT. Raidul a implicat opt UAV-uri de tip aeronave, toate fiind neutralizate. Trei drone, care au fost suprimate prin măsuri de război electronic, au scăpat de sub control și s-au abătut de la țintele vizate, se adaugă în comunicat.
Celelalte cinci drone au fost doborâte de sistemele de apărare antiaeriană Pantsir-S care operau în afara Moscovei, potrivit MOD.
Atacul a fost anunţat pentru prima dată de primarul orașului, Serghei Sobianin, care a declarat marți dimineață că raidul cu drone a dus la pagube minore la mai multe clădiri din capitala Rusiei, locuitorii din zonă fiind evacuați temporar. El a menționat că nimeni nu a fost rănit grav, doar două persoane cerând asistență medicală.
Fluxul de știri
0