Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pene de curent în centrul şi sudul Republicii Moldova

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Accesați arhiva multimediaПодстанция "Летово"
Подстанция Летово - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O pană masivă de curent electric a afectat, marţi, zone întinse din Republica Moldova
BUCUREȘTI, 30 mai – Sputnik. Centrul şi sudul Republicii Moldova au rămas marți fără energie electrică, a anunţat Ministerul Energiei care precizează că, din motive încă nestabilite, linia de înaltă tensiune Bălţi – Dnestrovsk a fost deconectată.
„Din motive încă nestabilite, linia de înaltă tensiune de 330 kV Bălţi – CHE Dnestrovsk a fost deconectată. Linia s-a reconectat imediat, însă din cauza lipsei sarcinii în sistem, acesta a cedat, centrul şi sudul ţării rămânând fără energie electrică”, se arată într-un comunicat al ministerului.
Specialiştii Moldelectrica lucrează la reconectarea treptată a sistemului, au comunicat reprezentanţii Ministerului Energiei.
Dnestrovsk este un oraş din Transnistria, parte a Republicii Moldova, aflat nu departe de graniţa cu Ucraina. În localitate se află o centrală electrică importantă.
De asemenea, linia de înaltă tensiune Isaccea – Vulcăneşti este deconectată din cauza unei avarii, ca urmare a unor lucrări efectuate, dar ar urma să fie reconectată până la sfârşitul zilei, potrivit Ministerului Energiei.
Şi autorităţile municipiului Chişinău au anunţat că din cauza unei pene de curent, este afectată circulaţia troleibuzelor.
Fluxul de știri
0