Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

La Moscova a fost reținută o ucraineană ce urma să ducă orfani în străinătate

© Sputnik / Mihai CarausЗадержание
Задержание - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Sursă: o ucraineancă a fost reținută la Moscova pentru că planifica să ducă în Germania orfani din noile regiuni rusești.
CHIȘINĂU, 30 mai – Sputnik. În capitala Rusiei a fost reținut o cetățeană a Ucrainei care planifica să scoată din noile regiuni copii rămași fără îngrijire părintească, a declarat pentru RIA Novosti o sursă din structurile de forță.
„La Moscova a fost reținută o cetățeană a Ucrainei, care a ajuns în Rusia din însărcinarea Fundației Save Ukraine (colaborează cu SBU) pentru a scoate copii orfani din teritoriile eliberate”, a precizat sursa agenției.
În ianuarie, Vladimir Putin a dispus ca guvernul, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului și autoritățile locale să identifice copiii orfani care locuiesc în Republicile Populare Donețk și Lugansk, regiunile Zaporojie și Herson, pentru a le oferi operativ ajutor de stat și sprijin social.
La rândul ei, împuternicitul pentru drepturile copilului Maria Lvova-Belova a anunțat lansarea proiectului „Toți copiii din Donbasului - în familii”. Ea a subliniat că este important să fie ajutate noile regiuni să se integreze în câmpul juridic al protecției copilului din Rusia.
La mijlocul lunii martie, viceprim-ministrul Ucrainei Irina Vereșciuk s-a adresat către Avocatul Poporului din Rusia Tatiana Moskalkova și către Maria Lvova-Belova cu rugămintea de a i se oferi listele cu orfanii care se află în noile regiuni. Ea a precizat că este vorba despre copiii care, conform situației din 24 februarie 2022, erau cetățeni ai Ucrainei, cu vârsta de până la 18 ani inclusiv. Vereșciuk a cerut de asemenea informații despre copiii care „au fost duși pe teritoriul Rusiei”.
Fluxul de știri
0